• شماره تماس آکادمی موسیقی سرنا :    32238651-026      32287019-026       09306460639
  • آدرس آموزشگاه موسیقی سرنا  :  کرج ، بلوار مانی، کوچه مانی یک، انتهای کوچه 
  • شماره تماس آکادمی موسیقی سرنا :    32238651-026      32287019-026       09306460639
  • آدرس آموزشگاه موسیقی سرنا  :  کرج ، بلوار مانی، کوچه مانی یک، انتهای کوچه
  • شماره تماس آکادمی موسیقی سرنا :    32238651-026      32287019-026       09306460639

عوامل مهم در انتخاب ساز به كودكان

کودک را در کشف جهان موسیقی همراهی کنید

سعی کنید کودک تان را به رویدادهای موسیقی ببرید. به هر کجا که در آن موسیقی اجرا می شود. گشت و گذار در فضای موسیقایی به آن ها کمک می کند تا بهتر متوجه شوند که به چه سازی علاقه دارند.
نکته ای که خوب است در نظر داشته باشید این است که لازم نیست برای کودک تان، فقط موسیقی کودک پخش کنید. می توانید موسیقی مورد علاقه خودتان را پخش کنید، وقتی شما موسیقی را دوست داشته باشید و با آن شروع به خواندن کنید و هیجان زده شوید. همین روی کودک شما و تشویق او به موسیقی تاثیر مثبت خواهد داشت.
 
عوامل مهم در انتخاب ساز به كودكان

شیوه فکر کردن کودک را در نظر بگیرید

کسانی که ذهنیت تحلیلی دارند اساسا برای نواختن سازهای به خصوصی مناسب تر هستند. برای مثال، پیانو برای کودکانی که تجربه نشان داده ذهنیت تحلیل گر دارند؛ مناسب تر هستند. این سازها کمی بیشتر از سازهای دیگر نیاز به ذهنیت تحلیلی و کنجکاوی دارند. برای کودکانی که بیشتر از فعالیت ذهنی به فعالیت اجتماعی گرایش دارند سازهایی مثل ساکسيفون،
ترمبون و فلوت مناسب هستند. یا انتخاب سازهای کوبه ای عموما برای کودکان پرهیجان و پرتحرک مناسب تر است.

به میزان درونگرایی یا برونگرایی کودک و خصوصیات هر ساز توجه بسیار کنید

کودکانی که دوست دارند مرکز توجه باشند؛ معمولا جذب سازهایی می شوند که روی صحنه بیشترین جلب توجه را می کنند. بنابراین اگر شما کودکی برونگرا دارید، سازی را برای او انتخاب کنید که بیشترین سازگاری را با این ویژگی او داشته باشد.
فلوت، سازی است که نوازنده آن در گروه های موسیقی معمولا جلوی گروه قرار می گیرد. بنابراین می تواند انتخاب مناسبی برای کودکان برونگرا باشد. سازهایی که صدای بلندتری دارند، مثل ساکسوفون و ترومپت هم انتخاب های خوبی برای کودکان برونگرا هستند.
برخی از سازهای زهی در فرآیند آموزش باعث آسیب دیدن پوست سرانگشتان می شوند. برای مثال برای گیتار زدن، ابتدا میان نوازندگان مشهور است. این « پینه گیتار » پوست انگشتان ممکن است حتی حالت بریدگی پیدا کند، این اتفاق به نام موضوع ممکن است که برای برخی از کودکان قابل تحمل نباشد و باعث شود نسبت به نوازندگی بی رغبت شوند.
برای کودکان بالای ۶ سال، شما حق انتخاب های زیادی دارید. کودکان کوچک تر در هر حال با محدودیت هایی به لحاظ بدنی برای نواختن تمام سازها رو به رو هستند. اگر کودک شما زیر ۶ سال دارد، انتخاب پیانو یا ویولن، معقول ترین انتخاب خواهد بود. کودکان کوچک تر سازهایی نظیر پیانو و ویولن را بهتر می توانند فرابگیرند.
پیانو یک انتخاب فوق العاده برای کودکان زیر ۶ سال است، چراکه می تواند مهارت های بنیادین و پایه ای را در خصوص آموزش موسیقی، فراهم کند. یک کودک با نواختن پیانو بهتر می تواند، مبانی موسیقی را درک کند، به این خاطر که کودک بازنمایی تصویری تئوری موسیقی را می تواند در ساز پیانو ببیند. این موضوع در آینده درک او را از تئوری موسیقی پرورش می دهد.
ویولن هم می تواند گزینه خوبی باشد. خصوصا که سازندگان ویولن، این ساز را اندازه های گوناگون تولید می کنند که می تواند با جثه کودک شما متناسب باشد. نوازندگی ویولن هم چنین می تواند برای تقویت گوش کودک برای کوک کردن یک ساز مفید باشد. این موضوع در گسترش توانایی کودک در کسب مهارت موسیقایی بسیار مهم است.

درباره امکانات مورد نظر برای تمرین های مرتب و روزانه کودک تان واقع بین باشید

یک کودک برای اینکه بتواند در نواختن سازش پیشرفت کند، نیاز دارد که روزانه بین ۲۰ دقیقه تا ۳۰ دقیقه تمرین کند. بنابراین باید در نظر داشته باشید که کودک شما باید سازی را بنوازد که امکان تمرین روزانه آن را در خانه یا مدرسه داشته باشد. برای مثال، اگر در منزل تان جای کافی ندارید، سازهای بزرگی مثل پیانو و درامز گزینه چندان مناسبی برای شما نیستند.
نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید، صدای ساز است. اگر در محله ای بسیار ساکت زندگی می کنید، آنوقت صدای بلند درامز ممکن است باعث شکایت همسایگان شود.
با این حال، نباید به سادگی ساز مورد علاقه کودک تان را برای او تهیه نکنید، تنها به این دلیل که جای کافی ندارید. به امکانات مدرسه آن ها فکر کنید. شاید کودک تان بتواند در مدرسه تمرین کند. شاید اگر کمی فکر کنید امکانات دیگری هم به ذهن تان برسد که فرزندتان بتواند خارج از منزل موسیقی مورد علاقه اش را تمرین کند.

خصوصیات فیزیکی او را در نظر بگیرید

برخی از کودکان دارای ويژگی های بدنی هستند که تمایل آن ها را به سازهای مشخصی بیشتر می کند. وقتی قرار است برای کودک ساز انتخاب کنید قد، یک عامل مهم در انتخاب ساز موسیقی است. مثلا برای کودکی که قد کوتاهی دارد، ساز بزرگی مثل باسون و کنترباس انتخاب مناسبی نیست.
اگر در حال انتخاب سازی هستید که به وسیله دهان نواخته می شود، به اندازه لب های کودک توجه کنید. لب های کوچک تر برای نواختن سازهایی همچون فرنچ هورن و ترومپت مناسب تر هستند. به همین خاطر کودکانی که لب های بزرگ دارند احتمالا برای نواختن این سازها به زحمت می افتند.اما برای سازهای مانند کلارینت و ساکسوفون مناسب تر میباشند. هم چنین به اندازه انگشتان کودک فکر کنید. انگشتان بلند و باریک در نواختن پیانو عملکرد بهتری دارند در نسبت با انگشتان کوتاه و کپل.

عوامل اقتصادی را بسیار در نظر بگیرید

موارد بسیاری وجود دارد که کودک به سازی علاقه مند شده اما امکان تهیه آن ساز وجود نداشته و باعث سرخوردگی کودک و در نتیجه از بین رفتن استعداد وی شده است. پس قبل انتخاب ساز شرایط اقتصادی خود را در نظر بگیرید


 
نظرات كاربران :