• شماره تماس آکادمی موسیقی سرنا :    32238651-026      32287019-026       09306460639
  • آدرس آموزشگاه موسیقی سرنا  :  کرج ، بلوار مانی، کوچه مانی یک، انتهای کوچه 
  • شماره تماس آکادمی موسیقی سرنا :    32238651-026      32287019-026       09306460639
  • آدرس آموزشگاه موسیقی سرنا  :  کرج ، بلوار مانی، کوچه مانی یک، انتهای کوچه
  • شماره تماس آکادمی موسیقی سرنا :    32238651-026      32287019-026       09306460639

اهداف آموزش موسیقی به کودکان

سر فصل ها:

  • اهداف آموزش موسیقی به کودکان
  • بدن، ریتم، حرکت
  • کلام و ریتم
  • درک ملودی
  • بررسی روش های مختلف آموزش موسیقی به کودکان
  • تاثیر آموزش موسیقی به کودکان دارای نیازهای ویژه
  • گروه نوازی و ارکستر کودکان
اهداف آموزش موسیقی به کودکان
 
آواز و موسیقی نقش مهمی در تمامی فرهنگ های بشری ایفا می کنند. موسیقی در بسیاری از جنبه های زندگی ما حضور می یابد: تئاتر، تلویزیون، فیلم، عبادت، تعطیلات، جشن ها، و مراسم های دولتی و نظامی. در خانه، موسیقی می تواند بخشی از فرهنگ خانواده ما باشد بخشی طبیعی از تجربیات روزمره ما.
از زمان تولد، والدین به طور غریزی از موسیقی برای آرام کردن و آرام کردن فرزندان استفاده می کنند تا عشق و شادی خود را بیان کنند و به تعامل برسند. والدین می توانند بر این غرایز طبیعی خود بنا بگذارند، یاد بگیرند که چگونه موسیقی می تواند بر رشد کودک تاثیر بگذارد، مهارت های اجتماعی را بهبود بخشد، و در تمام سنین در آموزش و پرورش کودک مفیدباشد.

موسیقی و مغز: مزایای موسیقی

یک مطالعه 2016 در موسسه مغز و خلاقیت دانشگاه کالیفرنیا جنوبی نشان داد که تجربیات موسیقی در دوران کودکی در واقع می تواند سرعت رشد مغز را افزایش دهد، به ویژه در زمینه مهارت های زبان و مهارت خواندن. با توجه به انجمن ملی بازرگانان موسیقی (بنیاد NAMM)، یادگیری بازی ابزار می تواند یادگیری ریاضی را بهبود بخشد و حتی نمرات SAT را افزایش دهد.
اما پیشرفت تحصیلی تنها سود آموزش موسیقی نیست. موسیقی در تمام زمینه توسعه و مهارت مورد نیاز کودک را برای آمادگی در مدرسه به ارمغان می آورد: فکری، اجتماعی و احساسی، حرکتی، زبان و سواد کلی. و به بدن و ذهن کمک می کند با هم کار کنند. بازتولید موسیقی به کودکان کمک می کند تا صدا و معانی کلمات را بیاموزند. رقصیدن به  کودکان کمک می کند مهارت های حرکتی خود را ایجاد کنند، در حالی که اجازه می دهد تا آنها خود را بیان کنند. در کودکان و حتی در بزرگسالان موسیقی به تقویت مهارت های حافظه کمک می کند.

این کلاس ها مهارت های آکادمیک را بهبود می بخشند.

موسیقی و ریاضیات پیچیدگی های زیادی با یکدیگر دارند. با درک بیت ها، ریتم و گام ها بچه ها می آموزند که چطور تقسیم کنند، کسرها را ایجاد نمایند و الگوها را تشخیص دهند. به نظر می رسد که موسیقی می تواند مغز کودک را به نوعی شکل دهد که درک بهتری از مفاهیم ریاضیات پیدا کند.
وقتی که بچه ها بزرگتر می شوند، سعی می کنند تا آهنگ ها را با استفاده از حافظه کوتاه مدت و در نهایت با حافظه بلند مدت خود از حفظ بخوانند. استفاده از یک وسیله برای به خاطر سپردن آنها می تواند تبدیل به روشی شود که در آینده هم برای به خاطر سپردن چیزهای دیگر می توان از آن استفاده کرد.
یکی دیگر از فواید آموزش موسیقی به کودکان این است که برخی از مفاهیم پایه ای فیزیک را به آنها آموزش می دهند. برای مثال، به صدا در آوردن تارها در یک گیتار یا ویالون می تواند به کودک هارمونی و هماهنگی در ارتعاشات را آموزش دهد. حتی سازهای بدون تار مانند درامز هم می توانند به کودکان بزرگتر فرصت کشف این قوانین علمی را بدهند.

مهارت های فیزیکی را رشد می دهد.

برخی از آلات خاص موسیقی مانند پرکاشن می توانند به رشد مهارت های مکانیکی در کودک کمک نمایند. این آلات نیازمند حرکت دست، بازو ها و پاها می باشند. این آلات موسیقی برای کودکانی که انرژی زیادی دارند بسیار مناسب هستند. آلات زهی و کیبردی مانند ویولون و پیانو نیازمند حرکات همزمان هر دو دست شما می باشند.
مانند این است که به طور هم زمان سر و شکم خود را بمالید. این آلات نه تنها به کودک کمک می کنند تا از هر دو دست خود استفاده کند، بلکه به او می آموزند که چطور در وضعیت های ناراحت، راحت باشند. هماهنگ شدن حرکات بدن و زمانبندی مناسب می تواند کودک را برای مهارت دیگری مانند رقص و ورزش آماده کند.

مهارت های اجتماعی را ترویج می کند.

کلاس های گروهی نیازمند تعامل با اطرافیان و برقراری رابطه با آنها است. وقتی که بچه ها برای ایجاد اوج و فرود یک آهنگ تلاش می کنند، در واقع به انجام کار گروهی تشویق می شوند. اگر کودک ساز خود را با صدای بلند می نوازد یا سرعت را بالا می برد باید خودش را با سایرین هماهنگ کند.
این مساله مهمی است که کودک نقش خود را در یک کلاس بزرگتر درک کند. معلمین در آموزش قطعات احساسی موسیقی دانش آموزان را به چند گروه تقسیم می کنند و به هر کودک یک وظیفه می دهند. ممکن است وظیفه آنها پاسخ دادن به یک ساز دیگر یا ایجاد ملودی باشد؛ در هر صورت تمام دانش آموزان در جهت رسیدن به یک هدف مشترک کار می کنند. اینها دقیقا مشابه تجربیاتی هستند که ما در جامعه داریم. ما به تعامل گروهی بیشتر و توانایی حل مساله احتیاج داریم.

منظم و صبور بودن را آموزش می دهد.

یادگیری نواختن با یک ساز می تواند به کودک آموزش دهد که برای لذت بردن از بعضی چیزها باید صبر کرد. برای مثال ویولون پروسه یادگیری طولانی مدتی دارد. قبل از اینکه بتوانید از آن صدایی در بیاورید باید بدست گرفتن آن را بیاموزید. یادگیری نواختن یک ساز به کودک می آموزد که قبل از رسیدن به هدف باید ساعت ها، ماه ها و گاهی سال ها صبر کرد، مانند اجرا کردن به همراه یک گروه یا به خاطر سپردن یک قطعه تک نوازی. کلاس های خصوصی و تمرین در خانه نیازمند تمرکز بالایی است.
کلاس های دسته جمعی که دانش آموزان در آن نواختن یک ساز را باهم یاد می گیرند هم صبر و تحمل را بهبود می بخشد، چون هر دانش آموز باید صبر کند تا برای نواختن نوبتش شود. در هنگامی که صبر می کند و نواختن سایر دانش آموزان را می شنود، کودک یاد می گیرد که با اطرافیانش احترام بگذارد، برای یک مدت مشخص ساکت سر جایش بنشیند و توجه کند.

اعتماد به نفس را بالا می برد.

از فواید آموزش موسیقی به کودکان این است که به بچه ها کمک می کند تا انتقاد پذیر باشند. تبدیل یک بازخورد منفی به بازخوردی مثبت به ایجاد اعتماد به نفس کمک فراوانی خواهد کرد. درس های گروهی می تواند به کودک بیاموزد که هیچکدام از اطرافیان از جمله خود آنها بی عیب و نقص نیستند و اینکه همه می توانند وضعیت خود را بهبود ببخشند.
توانایی ارائه دادن کار در برابر عموم یکی از مهمترین مهارت هایی است که از این طریق آن را فرا می گیرند. این توانایی می تواند به راحتی خود را به شکل مهارت سخنرانی در جمع نشان دهد و وقتی که کودک به اندازه کافی در آن پیشرفت کرد به مهارت هایی در موسیقی درست پیدا می کند که می تواند به کمک آنها ��ودش را نشان دهد.
 

 





 
نظرات كاربران :