- صفحه اصلی
- .
- آموزشگاه موسیقی در کرج
- آموزش موسیقی سنتی
آموزش موسیقی سنتی
در بخش آموزش موسیقی سنتی ایران ، به آموزش سازهای سنتی اصیل ایرانی می پردازیم.موسیقی سنتی ایرانی،با نام موسیقی اصیل ایرانی، موسیقی کلاسیک ایرانی و موسیقی دستگاهی نیز شناخته میشود، و شامل دستگاهها، نغمهها، و آوازها، از سالها پیش از میلاد مسیح تا به امروز در ایران جریان داشته است.هر دستگاه موسیقی ایرانی، توالیای از پرده های مختلف موسیقی ایرانی است که انتخاب آن توالی حس و شور خاصی را به شنونده انتقال میدهد. هر دستگاه از تعداد بسیاری گوشه موسیقی تشکیل شدهاست.
برای آموزش موسیقی سوالات بسیاری مطرح می شود از قبیل این که سازهای ایرانی را بیاموزیم یا سازهای غربی ؟ بهترین ساز سنتی چیست ؟ بهترین ساز برای کودکان چیست ؟ و سوالاتی از این دست که مراجعینی که می خواهند در کلاس های آموزشگاه موسیقی ما شرکت کنند با آن روبه رو هستند.
در وهله نخست باید بگوییم که انتخاب بین خانواده سازهای ایرانی ( یا سنتی )و سازهای غربی شاید مهم ترین مرحله باشد که اگر درست انجام شود ، در مرحله بعد یعنی انتخاب خود ساز دیگر مشکلی نخواهد بود.
سازهای سنتی
سازهای سنتی یا سازهای ایرانی شامل سازهای بسیاری می شوند که در در چند دسته زیر قرار می گیرند :
سازهای زهی
در سازهای زهی تولید صدا نتیجه ارتعاش یک سیم است که معمولا به صورت زخمه زدن ، کشیدن یا ضربه زدن ایجاد می گردد.
این سازها خود به چند دسته ساز های زخمه ای ، ساز های کششی و ساز های زهی کوبشی تقسیم می گردد که برای اطلاعات بیشتر می توانید به بخش سازهای زهای مراجعه نمایید.
معروفترین ساز های این دسته عبارتند از ساز تار ، ساز سه تار ، ساز کمانچه ، ساز عود ، ساز قیچک ، ساز رباب ، ساز سنتور ، ساز قانون و ساز تنبور .
سازهای ضربی
سازهای ضربی همانطور که از نامشان پیدا است در نتیجه ضربه زدن تولید صدا می کنند که می تواند به وسیله دست ، به وسیله یک مظراب مخصوص یا توسط دو جسم به یکدیگر باشد.
معروف ترین ساز های این خانواده عبارتند از :
ساز تنبک ، ساز دف ، ساز دهل ، ساز نقاره ، ساز طاس ، ساز دایره و ساز نقاره
سازهای بادی
سازهای بادی که تولید صدا در آن ها نتیجه عبور هوا از ساز یا بخشی از ساز است دسته دیگری از ساز های سنتی هستند که در زیر می توانید برخی از مهم ترین آن ها را مشاهده نمایید:
ساز نی ، ساز کرنا ، ساز نی ابان ، ساز دو زله ، ساز شمشال ، ساز بالابان
بهترین ساز سنتی
در مورد اینکه بهترین ساز سنتی چه سازی است باید به مواردی توجه کرد چرا که بهترین ساز برای هر کسش می تواند متفاوت باشد و بهتر است بگوییم که بهترین ساز با توجه به شرایط یا بهترین ساز برای هر فرد چه سازی است.
بر اساس علاقه
مهم ترین عامل در اینکه چه سازی برای شما مناسب است این مورد می باشد.
به زبانی دیگر هر چقدر که به ساز مورد نظرتان بیشتر علاقه داشته باشد می توان گفت بهترین ، مناسب ترین و راحت ترین ساز دنیا برای شما هکمان ساز است هر چند که ساز بسیار مشکلی هم باشد.
آموزش سنتور در آموزشگاه موسیقی
علاقه عاملی است که باعث می شود فرد هم زمان بیشتتری برای تمرین ساز اختصاص دهد و هم با میل و رغبت بیشتری به انجام تمرینات همت گمارد از این رو است که به والدین همیشه توصیه می کنیم که کودکشان را در سازی که علاقه دارد ثبت نام نمایند هر چند که خودشان آن را مناسب ندانند اما مطمئن باشید که در ادامه نتیجه را خواهید دید.
بر اساس شرایط مکانی
اینکه در منزل یا در مکانی که قرار است تمرینتان را انجام دهید و نوازندگی کنید چطور شرایطی داشته باشید هم بسیار مهم است.
مثلا اگر در آپارتمانی زندگی می کنید که برای ایجاد صدا حساسیت وجود دارد یا از لحاظ صدایی عایق نشده است و یا اینکه به هر دلیل می توانید خیلی صدای بلند داشته باشید ، ترجیحا بهتر است به دنبال ساز هایی که خیلی پر سر و صدا هستند نروید.
موسیقی سنتی ایران
بخش بزرگی از آسیای میانه، افغانستان، پاکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه، و یونان متأثر از این موسیقی است و هرکدام به سهم خود تأثیراتی در شکلگیری این موسیقی داشتهاند، از موسیقیدانها یا به عبارتی نوازندگان موسیقی در ایران باستان میتوان به «باربد» و «نکیسا» و «رامتین» اشاره کرد.«ردیفهای موسیقی سنتی» بهعنوان نخستین پروندهی مستقل ایران در فهرست میراث ناملموس جهانی در مهرماه ۱۳۸۸ ثبت شد.موسیقی سنتی ایرانی نوعی بدیهه گویی بوده و اساس آن یک سری از مدلها قیاسی است که باید حفظ شوند. هنر آموزان و استادان دارای ارتباطی سنتی بودهاند که این ارتباط در قرن بیستم و به موازات حرکت تعلیم موسیقی به دانشگاهها و هنرستانها رو به زوال نهادهاست.
آموزشگاه تخصصی موسیقی سنتی در کرج
آموزشگاه تخصصی موسیقی ایرانی در کرج
آموزش تخصصی موسیقی در کرج